children-1439382_960_720

Les persones amb QUI CONVIVIM, la Nostra Família, suposen un VINCLE molt important per a la nostra vida. On ens Desenvolupem  i Creixem, el nostre lloc SEGUR, de descans, fora de l’exterior -de la feina, l’escola, els amics, els imprevistos-…

Però justament per que és el Nostre Lloc, moltes vegades no pot resultar impassible a les Inclemències de l’exterior i el Temps: tensions laborals, l’avi malalt, el pas de l’escola a l’institut… Els canvis afecten la família, donat que les membranes amb l’exterior són poroses. De forma natural ens Re-Adaptem  i busquem mecanismes per mantenir-nos.

Les persones som úniques, sentim i pensem diferent i responem diferent a la mateixa notícia. Davant d’un conflicte, la mare reacciona i sent – davant d’un fill que pateix “bullyng”;d’una malaltia; d’una adolescència rebel-  des d’una posició diferent que el pare o la germana.

Des de la teràpia SISTÈMICA proposem un treball basat en les Relacions, entenent que cada família atravessa etapes o CRISIS particulars, naturals en el seu desenvolupament, que podríem classificar així:

 – Fruït de les CIRCUMSTÀNCIES: accidentals i per tant, inesperades. MOBILITZEN a tota la família que ha de reorganitzar-se, afrontar i re-examinar aspectes no resolts. Poden fer crèixer o retrocedir: una pèrdua de feina, un dol, una malaltia…

De DESENVOLUPAMENT:a través de tot el CICLE VITAL, evolucionar com a família és natural i és normal que hi hagi resistències al canvi fins a arribar a un nou nivell de maduresa i funcionament. Són normals, universals i previsibles. El matrimoni, el naixement de fills, el començament de l’edat escolar, la pubertat, la independència dels fills i el seu posterior abandó de la llar, l’envelliment, la jubilació…Els problemes poden sorgir quan part de la família tracta d’impedir la crisi en lloc de definir-la i adaptar-se. Per exemple podem veure crisis en l’arribada del fill, en la criança, quan el nen als 2 anys aprèn a dir “no”…

Crisis ESTRUCTURALS: Brollen de les Tensions ocultes que no s’han resolt, per exemple de les INTERFERÈNCIES entre la família que decidim crear i la Família d’Orígen, els llaços ens afecten profundament i a vegades cal estirar-los o apretar-los d’una altra manera per que ens sentim còmodes.

Crisis de DESVALIMENT: Fruït d’un membre de la família que necessita cura i atenció. Fàcilment aplicable en diferents etapes d’edat: els nens, els ancians, els malalts crònics i els invàlids. Afecta i manté a la família lligada. Una crisis habitual s’origina en la família i el tracte amb persones amb una malaltia recent ja que encara no ha estat del tot acceptada o obliga al sistema familiar a reorganitzar-se.

Si creieu oportú, o en voleu saber més, no dubteu en buscar ASSESSORAMENT.

Contacta'm (WhatsApp)