pink-164999_1280

LA MEVA FÒRMULA:

La TERÀPIA ha de suposar un espai càlid; l’Empatia i la Qualitat de la relació resulten fonamentals per a l’Èxit Psicoterapèutic.Cada CLIENT/FAMÍLIA és única i la Seguretat, el Respecte i l’Acompanyament necessaris.

Gràcies a la formació contínua disposo d’un mapa complex i no dubto de seguir ampliant i buscant fonts que m’ajudin a afinar el mètode i a dissenyar el “TRATGE” adequat per a cada client.

No sabria englobar i veure els problemes o el patiment humà d’una sola manera, però si que tinc molt clar que m’agrada “beure” de les següents fonts:

–          Teràpia Estratègica Breu i Centrada en Solucions: aquesta vessant més pràctica i creativa m’ajuda a desbloquejar molts dels problemes que apareixen a les sessions terapèutiques i m’ha donat l’estructura necessària per a procurar que la teràpia sigui útil i eficient en el mínim de sessions possibles.

Autors com: Milton E.Erikson, Jay Haley; Steve de Shazer; Gregory Bateson o Richard Fisch.


  –          Teràpia Sistèmica: poder entendre els sistemes familiars complexes permet treballar amb l’individu i la seva família de forma més profunda. Entendre el funcionament familiar promou canvi i permet redistribuir alguns jocs relacionals en el que les persones caiem. Tenir una perspectiva familiar resulta clau alhora d’abordar les crisis personals.

Autors com: Mara Selvini; Frank Pittman; Salvador Minuchin


 –          Psicologia Clínica: aquest angle em permet afinar en algunes formes de funcionament psicològic que poden ser més incapacitants. La teoria psicoterapèutica que deriva d’estudis clínics em permet abordar canvis profunds en la personalitat, dèficits metacognitius que apareixen en tractaments específics per al trastorn límit, narcisisme o funcionament depenent.

 Autors com: A. Semerari; J. Niccoló; Dimaggio; Linehann.


–          La teoria de l’Apego: permanent i transversal a qualsevol estil psicoterapèutic, és la teoria que aporta informació essencial sobre com mentalizem. Sobre com aprenem a entendre el món i l’interioritzem a través de les relacions amb l’altre.

Autors com: J.Bowlby; Ainsworth; J.Fonagy; Main i Cassidy


–          “A nous problemes nous enfocs”: la velocitat del món real i tot allò que ens ocupa actualment fa que haguem de donar cabuda a altres visions; sense tenir en compte altres disciplines com la filosofia és impossible entendre per on ens movem. M’han influenciat teories feministes per entendre el treball amb els conflictes de parella i la meva posició com a dona, però també he buscat inspiració en altres temes com la individualitat, la intimitat, el constructivisme, el ser…

Autors com: H. Arendt, K.J. Gergen, R. Senett; Jung, S.Beavoir, Foucault, Bataille…

Contacta'm (WhatsApp)